Ben bazı derslerin sınavlarını geçemedim; ama arkadaşım hepsini geçti. O şimdi Microsoft’ta başarılı bir mühendis, ben Microsoft’un sahibiyim. Bill Gates
Başarı alçak bir öğretmendir. Akıllı insanları kaybetmeyecekleri konusunda baştan çıkarır.
Önümüzdeki yüzyılda daha evrensel bir düşüncenin hakim olacağını düşünüyorum. Sadece ‘ülkem iyi işler yapıyor’ demeyecek, dünyayı da düşüneceksiniz.
Bir şeyi iyi yapamıyorsanız en azından iyiymiş gibi gösterin.
Microsoft’ta sayısız parlak fikir var, ancak bunların hepsinin üst düzey yöneticilerden geldiği düşünülüyor. Korkarım bu pek doğru değil.
Teknolojinin iş sektöründe kullanılmasıyla ilgili ilk kural şudur: Verimli çalışan bir işletmede otomasyon uygulanması verimliliği arttırır. Verimsiz çalışan bir işletmede otomasyon uygulanması verimsizliği arttırır.
Herhangi bir sorunun sebebini gidermeden çözmeye çalışmak sürdürülebilir bir şey değildir.
Geçmişte mahremiyet üzerinde düşünülmesi gereken bir şey değildi çünkü bilgiyi bulmak ve toplamak zordu. Ama günümüzün dijital dünyasında ister kameralar, ister uydular ve ister üzerine tıkladıklarınız olsun, bu konuda hem hükümetleri hem özel şirketleri bağlayan açık seçik kuralların olması lazım.
Microsoft açgözlülükle alakalı bir şey değil. Yenileşme ve iyi niyetle ilgili bir şey.
Kapitalizm, insanları motive eden muhteşem bir şeydir. Muhteşem buluşların ortaya çıkmasına neden olur. Ancak dünyanın bu büyük hastalıklı bölümünde bizi yarı yolda bırakıyor.
Bir şirketin IQ’su bilgi teknolojisinin altyapısının bilgiye bağlanma, bilgiyi paylaştırma ve bilgiyi yapılandırma derecesine bağlıdır. Ne kadar etkileyici olursa olsun, birbirinden kopuk uygulama ve bilgiler etkin bir kurumsal davranış değil, sadece salak alimler yaratır.
Gelecek yüzyıla baktığımızda görüyoruz ki; Liderler, başkalarına yetki ve imkan tanıyan insanlar arasından çıkacaktır.
Uyum içinde çalışan yüksek IQ’lu insan sayısında belirli bir düzeye eriştiğinizde, şirket içi enerjide bir patlama görürsünüz.
Yazılım; sanat ve mühendisliğin harika bir bileşimidir.
Eski “bilgi güç demektir” deyişi bazı insanları tüm bilgileri ellerinde tutmaya yöneltir. Böylelikle, topladıkları bilgilerin kendilerini vazgeçilmez yapacağına inanırlar. Oysa güç, saklanan bilgiden değil, paylaşılan bilgiden gelir. Bir şirketin değerlerinin ve ödüllendirme sisteminin de bu düşünceye dayalı olması gerekir.
Öğretmenlerinizin gerçekten sert biri olup olmadığına karar vermek için, bir patronla tanışana kadar bekleyin.
100 milyar dolarım var. Önümüzdeki 100 sene içinde her gün 3 milyon dolar harcayabileceğimi farkında mısınız? Bu da, eğer tek kuruş kazanmazsam.
Manşetler bence insanları yanlış yönlendiren şeydir. Çünkü; kötü haberler manşet olur ama tedrici bir gelişme olmaz.
Dijital sinir sistemi, insan sinir sisteminin şirket seviyesindeki dijital karşılığıdır ve kuruluşun doğru yerlerine doğru zamanda iyi yapılanmış bilgi akışını sağlar.
Bence protestocu oldukça güçlü bir kavramdır. Kapitalizm ve bilimle birlikte modern dünyayı inşa eden demokrasi mekanizmalarının birisidir. Yeni cihazlar sayesinde artık devletin gizlemeye çalıştığı kötü durumların kolayca ortaya çıkmasının protestocuları güçlendirmiş olması harika bir şey.
Her zaman kendimize söylüyoruz. “Yenilik yapmak zorundayız. Bir atılımla ortaya çıkmalıyız.” Aslında varolan yazılımı kullandıkça bize hiçbir şey ödemiyorsunuz. Sadece yaptığımız yenilikler için ödeme yapılıyor.
Eğer fakir doğduysanız bu sizin kabahatiniz değildir ama fakir ölürseniz bu sizin kabahatinizdir.
Hayırsever işler hakkında düşünmekten uzağa sürüklenmiştim. Bu, varlığım yeteri kadar büyüyene, Melinda ve ben zenginliğin sadece çocuklara geçecek bir şey olmadığını konuşana dek sürdü.
Washington’da varlığımız olmak zorunda olmasından dolayı özür dilerim. İlk 16 yılımız boyunca bunların hiçbiri olmadan mücadele ettik. Washington’da hiçbir politik ziyarette bulunmadım ve burada kimsemiz yok. Biz sadece muhteşem yazılımlar üretiyoruz.